Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Kategórie
 
 
 
 
 

Kalibrácia a nastavenie kamier čelných skiel

Vážení motoristi, radi by sme Vás upozornili na dôležitosť kalibrácie kamier čelného skla, ktorá je nutná vždy po výmene čelného skla na vašom automobile.

Tento prvok je dôležitou súčasťou asistenčných systémov ADAS, ktoré zabezpečujú núdzové brzdenie, autonómne riadenie, udržiavanie vášho vozidla v jazdnom pruhu, automatické prepínanie tlmených a diaľkových svetiel a mnohé ďaľšie.

Tieto, dnes nazývané asistenčné systémy, od roku 2021 už povinné bezpečnostné systémy, sú veľmi citllivé elktronicko-optické zariadenia, ktorých správna funkcia vyžaduje presné nastavenie. Vzhľadom na to, že kamera (často aj kamery) čelného skla je dôležitým prvkom tejto sústavy, je nutné po každej výmene čelného skla vášho auta ( ak samorejme je vaše vozidlo týmito asistenčnými prvkami vybavené) vykonať kalibráciu a nastavenie podľa metodiky výrobcu vozidla.

V našej firme používame diagnostické a kalibračné zariadenie CSC Tool od nemeckého dodávateľa Hella Gutmann. Pomocou vymeniteľných nastavovacích tabúľ dokážeme pomocou tohto zariadenia nastaviť a nakalibrovať väčšinu kamier čelných skiel automobilov, ktoré sa u nás vyskytujú.

Súčasťou kalibrácie je, ak je to nutné, aj zaučenie dažďového a svetelného senzora, vstupná a výstupná diagnostika a načítanie chýb elektronického systému vozidiel.

Bližšie informácie môžete pozrieť aj TU:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia