Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Kategórie
 
 
 
 
 

Nová rada Thule Vector

Švédska spoločnosť Thule predstavila na výstave Automechanika Frankfurt novú modelovú radu boxov. Ide o nástupcu obľúbenej rady Dynamic a Excelence. Podarí sa výrobcovi náhrada týchto predávaných boxov? To uvidíme po dlhšej dobe. V tomto blogu sa budeme venovať výhodam a nevýhodam novej rady.

Prvé, čo si dovolíme spomenúť je dizajn. Výrobca zaňho ešte pred uvedením na trh získal ocenenie a musíme len skonštatovať, že pri tomto boxe je inovatívny a v skutku vydarený. Po prvý krát sa objavuje členitý profil boxu, kedy hlavne predná časť vytvára svojím previsom zaujímavý dizajn. Musíme uznať, že box svojimi krivkami ide s trendom v dizajne nových automobilov. Veľkou novinkou je aj tzv. lícovanie vrchnej časti so spodnou. Doteraz vrchná časť presahovala cez spodnú, ale v novej rade je presah ukrytý v boxe a tým vytvára krajšie línie. Došlo aj k úprave vnútorných pántov, ktorý pri otvorení jemne odsunie vrchnú časť od spodnej aby nedošlo k poškriabaniu. Do sériovej výbavy bol pridaný textilný obal boxu pre uskladnenie, ktorý bol doteraz len ako doplnková položka. Všetky Vectory nájdete samozrejme v našom e-shope.

Farebnosť- Všetky boxy z novej rady majú po ich otvorení vrchnú vnútornú časť bielu, práve kvôli lepšej prehľadnosti. Z vonkajšej strany dizajnéri zvolili dve možnosti farebných kombinácii - čisto čiernu metalickú alebo kombináciu čiernej a titánovej. Limitované edície zatiaľ spoločnosť neohlásila ale predpokladáme, že pri dobrom predaji zvolia aj takúto možnosť.

Vector zvnútra:

Pri všetkých verziách má box výstelku, ktorá je praktická z viacerých pohľadov. Výhodou je odhlučnenie pohybu nákladu. Výstelka je odnímateľná a má ľahkú údržbu (dá sa jednoducho očistiť alebo opláchnuť vodou). Novinkou v sériovej výbave je aj led osvietenie. Ovláda sa otvorením a zatvorením boxu, čo je veľmi praktické pri nakladaní lyží a batožiny do boxu.


 

Power-Click – je pri Thule boxoch už samozrejmosťou a overenou zárukou ľahkej montáže boxov na široký rad priečnikov rôznych výrobcov strešných nosičov.

 

Uzamykanie boxu systémom SlideLock

Už rada Motion priniesla nový uzamykací systém s názvom SlideLock, bezproblémový a inovatívny oproti klasickému uzamykaniu kľúčom. Systém viditeľne aj zvukovo ukáže uzamknutie boxu. Následne už len kľúčom uzamknete tento patent. 

 

Rozmery a vnútorný priestor:

Vnútorný priestor nie je najvhodnejšie prispôsobený na prepravu väčšieho nákladu. Ide prioritne o boxy pre efektnú prepravu lyží, snowboardov a menšej batožiny.

 

Rada Vector prichádza s 3 veľkosťami.

 

      Vector M : 212cm x 88cm x 33 cm , objem 360L                  Vector L: 231,5cm x 88,5cm x 35,5 cm , objem 430L                      Vector Alpine: 228cm x 88,5cm x 32cm , objem 380L

 


 

Zhodnotenie novej rady Thule Vector:

Nahradiť obľúbenú radu Thule Dynamic bude veľmi ťažké, hlavne pri tak rozdielnej cene ako majú všetky Vectory. Ale celkovo ide o úplne nový dizajn, ktorý využíva skvelé vlastnosti z Thule Motion XT a prináša nový štýl boxov na trh.

Celú novú radu Thule Vector nájdete v našom E-shope.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia