Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si vybrať strešný box

Strešný box inak nazývaný aj truhla alebo autobox je vhodný pomocník pri preprave tovaru, predovšetkým na rozšírenie batožinového priestoru pre lyže, snowboardy ale aj kočík či batožinu. VIAC INFO V ČLÁNKU.

Ako určiť správnu veľkosť boxu?

Pri správnom určení veľkosti boxu, je dôležité, aby neprečnieval cez otvor kufru. Obmedziť predsa otváranie kufru len kvôli montáži boxu by bolo nezmyselné. Dôležitá je samozrejme aj veľkosť samotného auta a polohy priečnikov, na ktoré sa box pripevňuje. V prípade ak vyrážate pravidelne na dovolenku za snehom a cez leto preferujete cestovanie letecky, je pre Vás lepšia varianta boxu z nižšou výškou. Tieto boxy sú aerodynamickejšie, tichšie a samozrejme dostatočne priestranné na prepravu lyží, snowboardov, ale aj lyžiarskych topánok. Naopak, ak využívate auto ako prioritný dopravný prostriedok pri dovolenkách celoročne, odporúčame boxy, ktoré sú vyššie, do týchto naložíte napríklad aj kočík.

V naše ponuke nájdete aktuálne modely Thule boxov.

 

Zvýši sa spotreba auta s boxom?

Od zákazníkov prichádza často otázka ohľadne spotreby v prípade využívania boxu. Samozrejme záleží od viacerých parametrov  ako typ a aerodynamickosť boxu, výška priečnikov na ktorých je auto pripevnen, ale v prevažnej miere sa môžeme baviť len o o zanedbateľnom zvyšení spotreby (cca + 1L na 100 km, vo viacerých prípadoch aj menej).

Hlučnosť boxu?

Tak isto ako pri zvýšenej spotrebe paliva, je to aj pri hluku. Opätovne sa môžeme baviť o jemnom zvyšení hlučnosti vozidla. V tomto prípade je ale dôležité čo uprednostníte - jemné zvyšenie hlučnosti alebo zväčšenie batožinového priestoru pri ceste na dovolenku? Hlučnosť samozrejme závisí od modelu boxu, auta ale aj napríklad výšky priečnikov.

Ako a načo sa montuje box?

Dôležitým komponentom pri výbere boxu je aj výber priečnikov, ktoré sú samostane určené pre jednotlivé typy vozidiel. V prípade ak chcete zistiť aké priečniky patria na Vaše vozidlo, kliknite na tento link a zvolte si Vaše auto. Následne po výbere priečnikov môžeme prejsť k samotnej montáži boxu. Väčšina boxov od spoločnosti Thule je vybavená obojstranným otváraním. Box sa väčšine prípadov centruje na stred strechy, no prípade vyšších vozidiel je vhodnejšia montáž na jednu stranu vozidla – vždy na stranu spolujazdca.

Platia obmedzenia pri cestovaním s boxom na streche?

V tomto prípade treba určite myslieť na to, že s boxom na streche budete vyšší. To znamená, že niektoré podzemné garáže môžu mať výškové limity a preto odporúčame pri prvej montáži zistiť reálnu výšku vozidla s boxom. Rýchlosť je obmedzená len na rýchlosť vášho vozidla, teda vždy sa treba riadiť cestnými predpismi platnými v danej krajine.

Ďalšie otázky:

Ak by ste potrebovali pomôcť s výberom alebo s ďalšími otázkami sme Vám k dispozícii.

Kontaktujte nás.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia